هشدار درباره قارچ کشنده ای که میلیون‌ها نفر را تهدید می‌کند؛ گسترش در اروپا با گرم‌تر شدن هوا

هشدار درباره قارچ کشنده

هشدار درباره قارچ کشنده ای که میلیون‌ها نفر را تهدید می‌کند؛ گسترش در اروپا با گرم‌تر شدن هوا

پژوهش‌های جدید درباره تغییرات اقلیمی نشان می‌دهند که یک قارچ خطرناک به نام آسپرژیلوس (Aspergillus)، در حال گسترش در مناطق تازه‌ای از اروپا، آسیا و آمریکا است. این قارچ که نوعی کپک است، می‌تواند با آلوده کردن ریه‌ها و دستگاه تنفسی، جان میلیون‌ها نفر را در خطر قرار دهد.

به گفته نورمن ون راین، پژوهشگر بنیاد ولکام در دانشگاه منچستر و از نویسندگان این مطالعه، جهان به نقطه بحرانی‌ای نزدیک می‌شود که در آن بیماری‌های قارچی به دلیل گرمایش زمین به‌سرعت شیوع خواهند یافت. او تأکید کرده که قارچ‌ها قادرند در محیط‌های گوناگونی از جمله درون خانه‌ها رشد کنند و این موضوع تهدیدی جدی برای سلامت جهانی محسوب می‌شود.

آسپرژیلوزیس، بیماری تنفسی ناشی از هاگ‌های این قارچ، یکی از بیماری‌های جدی‌ای است که می‌تواند به سایر اندام‌های بدن نیز سرایت کند. ون راین در گفت‌وگو با فایننشال تایمز گفته است: «ما داریم درباره صدها هزار مرگ و تغییرات وسیع در پراکندگی گونه‌های زیستی صحبت می‌کنیم. در ۵۰ سال آینده، جغرافیای بیماری‌ها و نوع عوامل بیماری‌زا کاملاً متفاوت خواهد بود.»

گرچه آسپرژیلوس در صنایع غذایی و تولیداتی مثل سس سویا و نوشیدنی سا‌که نقش مفیدی دارد، اما اگر وارد ریه افراد با سیستم ایمنی ضعیف شود — مثل مبتلایان به آسم یا فیبروز کیستیک — می‌تواند تهدیدی مرگبار باشد.

جیبی 724 منبع اخبار روز ایران و جهان

بر اساس گزارش فایننشال تایمز، گونه‌ای به نام Aspergillus fumigatus ممکن است تا سال ۲۱۰۰ در نتیجه گرمایش جهانی، ۷۷ درصد قلمرو بیشتری را در بر گیرد و حدود ۹ میلیون نفر در اروپا را در معرض خطر ابتلا قرار دهد. این قارچ به دلیل توانایی رشد در دمای بالا — مثل دمای ۳۷ درجه بدن انسان — توانسته با محیط داخلی بدن نیز سازگار شود. به گفته پروفسور الین بیگنل از دانشگاه اکستر، این ویژگی می‌تواند راز موفقیت این قارچ در آلوده‌سازی ریه انسان باشد.

همچنین گونه‌ای دیگر به نام Aspergillus flavus که عمدتاً روی محصولات کشاورزی زندگی می‌کند، طبق پیش‌بینی‌ها ممکن است تا سال ۲۱۰۰ در ۱۶ درصد مناطق جدیدی از شمال چین، روسیه، اسکاندیناوی و آلاسکا پخش شود. در عین حال، برخی مناطق در آفریقا و برزیل ممکن است دیگر برای رشد این قارچ مناسب نباشند، که خود می‌تواند بر اکوسیستم‌های بومی آسیب وارد کند.

پروفسور داریوس آرمسترانگ-جیمز از کالج سلطنتی لندن نیز هشدار داده است که این قارچ نه‌تنها سلامت انسان، بلکه امنیت غذایی جهان را نیز تهدید می‌کند.

منبع : هشدار درباره قارچ کشنده ای که میلیون‌ها نفر را تهدید می‌کند؛ گسترش در اروپا با گرم‌تر شدن هوا

RankWriter

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *