ممنوعیت رنگ خوراکی؛ فقط آبنباتها تحت تأثیر نیستند! این ۱۰ ماده غذایی هم تغییر میکنند

ممنوعیت رنگ خوراکی؛ فقط آبنباتها تحت تأثیر نیستند! این ۱۰ ماده غذایی هم تغییر میکنند
یک متخصص تغذیه درباره ایمنی رنگهای خوراکی توضیح میدهد.
اوایل امسال، سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) ممنوعیت استفاده از رنگ خوراکی «قرمز شماره ۳» را اعلام کرد؛ رنگی که در آبنباتها، کیکهای فروشگاهی، ویتامینهای جویدنی و غلات صبحانهای بهوفور یافت میشود. پس از آن، ایالتهایی مانند آریزونا، یوتا، ویرجینیا و ویرجینیای غربی نیز ممنوعیتهایی برای رنگهای مصنوعی در مدارس تصویب کردند.
این هفته، رابرت اف. کندی جونیور، وزیر بهداشت آمریکا، گام بزرگتری برداشت و اعلام کرد که وزارت بهداشت و خدمات انسانی و FDA برنامه دارند ممنوعیت رنگهای مصنوعی زیر را اجرایی کنند:
قرمز شماره ۴۰، زرد شماره ۵، زرد شماره ۶، آبی شماره ۱، آبی شماره ۲، سبز شماره ۳، قرمز مرکبات ۲ و نارنجی B.
اما این ممنوعیت فقط آبنبات و تنقلات را هدف قرار نمیدهد؛ محصولات متنوعی از میوهها و لبنیات گرفته تا گوشتها هم تحت تأثیر قرار میگیرند.
آیا باید نگران مصرف رنگهای خوراکی باشید؟
جسیکا بال، متخصص تغذیه و ویراستار ارشد تغذیه، میگوید:
«مطالعاتی درباره تأثیرات رنگهای خوراکی انجام شده، اما اغلب محدود بوده و بیشتر بر حیوانات متمرکز بوده است. بنابراین شواهد قوی و قطعی درباره ضرر مصرف متعادل این رنگها وجود ندارد.»
او توصیه میکند به جای نگرانی درباره رنگهای خوراکی، بر رژیم غذایی متعادل، فعالیت بدنی منظم، کنترل استرس، خواب باکیفیت و دسترسی به غذاهای سالم تمرکز کنید.
- اخبار روز ایران و جهان در جیبی 724
۱۰ ماده غذایی که بدون رنگ خوراکی متفاوت خواهند شد
۱. غلات صبحانه
محصولاتی مانند لاکی چارمز، فروت لوپس، تریکس، فروتی چریوس، اپل جکس و کپتن کراچ باید بدون رنگهای قرمز ۴۰، آبی ۱ و زرد ۵ راهی برای حفظ جذابیت ظاهری خود پیدا کنند.
۲. سس سالاد
رنگ نارنجی سس «فرنچ کرمی کرفت» ناشی از زرد شماره ۵ و ۶ است که ممنوع میشود. همچنین سس «کاتالینای کلاسیک کرفت» شامل قرمز ۴۰ و آبی ۱ است.
۳. سوسیس و هات داگ
بعضی از سوسیسها و هاتداگها با رنگ نارنجی B رنگآمیزی میشوند. در آینده ممکن است ظاهر آنها طبیعیتر و متفاوتتر شود.
۴. پرتقالها
پوست برخی پرتقالهای فلوریدا با رنگ قرمز مرکبات ۲ رنگ میشود تا ظاهری جذابتر داشته باشند. پس از ممنوعیت، ممکن است پرتقالهای کمی سبزتر ببینید، اما کیفیت داخلی آنها تغییری نخواهد کرد.
۵. سبزیجات کنسروی
برای حفظ رنگ سبز در نخود فرنگی کنسروی از آبی شماره ۱ استفاده میشود. پس از حذف این رنگ، رنگ نخودها کمرنگتر خواهد شد اما ارزش غذایی آنها حفظ میشود.
۶. میوههای فراوری شده
محصولاتی مانند مارمالادها، ژلهها و میوههای خشک شده مثل پاپایا، انبه و کیوی اغلب حاوی رنگهای مصنوعی مانند زرد ۵، زرد ۶ و آبی ۱ هستند.
۷. ماستها
ماستهایی مانند دانون لایت + فیت و یاپله برای تقویت رنگ از رنگهای مصنوعی استفاده میکنند. در آینده ممکن است رنگ ماست توت فرنگی یا لیمو کمتر جذاب باشد اما طعم آن تغییر نمیکند.
۸. پودرهای نوشیدنی و نوشیدنیهای الکترولیتی
انواع نوشیدنیهای گاتورید، پاورید و پدیالایت حاوی رنگهای مصنوعی هستند. همچنین پودرهای نوشیدنی مانند سانکیست، کانتری تایم، کوول-اید و کریستال لایت نیز تغییر ظاهری خواهند داشت.
۹. چاشنیها و ادویهها
برخی چاشنیها مثل مخلوط لیمو و فلفل Great Value با رنگ مصنوعی ترکیب شدهاند که پس از حذف آن، رنگ غذاهای شما طبیعیتر خواهد بود.
۱۰. سسها و چاشنیهای یخچالی
محصولاتی مثل سس کوکتل Great Value و ترشی شیرین Vlasic از رنگهای قرمز ۴۰ و زرد ۵ استفاده میکنند که تحت تأثیر قانون جدید قرار میگیرند.
منبع : ممنوعیت رنگ خوراکی؛ فقط آبنباتها تحت تأثیر نیستند! این ۱۰ ماده غذایی هم تغییر میکنند